logo promths

hoe werkt een warmtepomp nu eigenlijk

werking lucht-water warmtepomp
bron: Mitsubishi Electric

De lucht/lucht warmtepomp bestaat uit een buitenunit en een binnenunit die aan de muur wordt bevestigd of op de grond wordt geplaatst. Dankzij zijn circuit voor de koelvloeistof die afwisselend wordt gecomprimeerd en ontspannen, recupereert de buitengroep zelfs bij koud weer de energie die in de lucht zit en brengt die energie in uw huis binnen.

Lucht/lucht warmtepompen worden ook omkeerbare airconditioners genoemd, omdat u hiermee de woning tijdens de zomermaanden kunt afkoelen. Daarbij wordt de circulatierichting van de vloeistof eenvoudigweg door een klep omgekeerd.

Warmtepompen halen tot 75% van hun energie uit de buitenlucht en verbruiken voor het overige heel weinig elektrische energie. Hierdoor kunnen ze de CO2 -uitstoot ten opzichte van een verwarmingsketel in sommige gevallen tot 80% terugdringen. De grootste besparing die u met warmtepompen kunt realiseren, merkt u echter op uw energiefactuur – zeker als u voordien met een traditioneel verwarmingssysteem met een verwarmingsketel of elektrische radiatoren werkte.

Zijn alle warmtepompen dan even efficiënt ? Neen, Uiteraard zijn er verschillen  lees hier over de verschillen in de werking van de warmtepompen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

476827_PR.png

voor antwoorden op uw vragen of een geheel vrijblijvende aanbieding