logo promths

Opwarmtijd van het water met warmtepomp boiler

Bij tapwater verwarming via een boiler moet men er altijd rekening mee houden dat het opwarmen van de boilerinhoud vanaf de koud-watertemperatuur enige tijd met zich mee zal brengen. De opwarmtijd van het boiler water is daarbij van een aantal, vaak in de specificaties, genoemde aspecten afhankelijk.

tijd orca zeus warmtepompboiler

Opwarmtijd van de boiler

Bij tapwater verwarming via een boiler moet men er altijd rekening mee houden dat het opwarmen van de boiler inhoud vanaf de koud-watertemperatuur enige tijd met zich mee zal brengen. De opwarmtijd is daarbij van een aantal in de specificatie genoemde aspecten afhankelijk.

tijd orca zeus warmtepompboiler

Opwarmtijd afhankelijk van opwarmings vermogen en boiler inhoud

In de onderstaande tabel is de ca. opwarmtijd weergegeven van boiler van koudwater (10 graden Celcius) naar warmwater (40 graden Celcius) bij een gemiddelde lucht temperatuur van 7 graden Celcius. Voor het warmteverlies boiler tijdens de opwarmperiode is 0,20 Watt/liter aangenomen.

schema opwarmtijden warmtepomp

Toelichting tabel:

Indien het tapwater van de Orca Zeus boiler van 230 liter geheel is opgebruikt ( het resterende water is 10 graden) dan zal deze er door zijn grotere warmtepompvermogen en zijn grotere elektrisch vermogen de boiler snel  kunnen opwarmen. Bij een warmtepompvermogen 1,8 kW in combinatie met 1,8 kW elektrisch vermogen in ca. 2,3 uur. Met alleen het warmtepomp vermogen van 1,8 kW uiteraard in de dubbele tijd van 4,6 uur.

schema opwarmtijden warmtepomp

Toelichting tabel:

Indien het tapwater van de Orca Zeus boiler van 230 liter geheel is opgebruikt ( het resterende water is 10 graden) dan zal deze er door zijn grotere warmtepompvermogen en zijn grotere elektrisch vermogen de boiler weer kunnen opwarmen bij een warmtepompvermogen 1,8 kW in combinatie met 1,8 kW elektrisch vermogen weer kunnen opwarmen in ca. 2,3 uur. Met alleen het warmtepomp vermogen van 1,8 kW uiteraard in de dubbele tijd van 4,6 uur.

specificaties Orca Zeus en andere andere A-merken (klik hier)

Voor meer informatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen 

ir panelen
infraroodsystemen
ir warmtepomp
warmtepompen
zonneboiler
zonneboiler
ir zonnepanelen
zonnepanelen
476827_PR.png

voor antwoorden op uw vragen of een geheel vrijblijvende aanbieding