logo promths

Galaxy Bowl infraroodverwarming

"verwarmen en verlichten in één ronde oplossing

aanvraag
rond infrarood paneel met verlichting

Galaxy Bowl infraroodverwarming

verwarmen en verlichten in één oplossing

rond infrarood paneel met verlichting

Een ruimte verwarmen was nog nooit zo makkelijk! Dit ronde infraroodpaneel is speciaal ontwikkeld om als kamerverwarming te gebruiken. Je sluit het paneel eenvoudig aan op een bestaand lichtpunt. Na het aansluiten kun je de indirecte verlichting en de verwarmingsfunctie uiteraard los van elkaar gebruiken. Door de toepassing van twee hoogwaardige LED strips bijna uit het zicht weggewerkt terug liggend van de paneel rand  ontstaat een ontspannen verlichting langs het plafond.
De infraroodstraling van het paneel zorgt voor een prettige warmte in een kamer. Het paneel beschikt uiteraard over een programmeerbare draadloze ruimte thermostaat. De verlichting is gekoppeld met een onopvallende strakke opbouwdimmer. Het unieke ronde infraroodpaneel is schaalvormig buiten dat esthetisch voor een bijzonder fraai gezicht is wordt ook de infrarood straling beter verspreid over de ruimte.
Ook klaar voor verlichten en verwarmen via de Galaxy Bowl ?

doorsnede detail Galaxy Bowl infraroodpaneel

Galaxy Heat & Light producten kunnen simpel worden aangesloten op bestaande lichtpunten. Met de draadloze besturing(en) schakelt u verwarming en verlichting onafhankelijk van elkaar AAN of UIT. 

De Galaxy Bowl 

Even anders verwarmen én verlichten van iedere ruimte.

Behaaglijke warmte met indirecte verlichting

In sommige ruimtes is het fijn om indirect licht te hebben. Daarom ontwikkelden we deze schaalvormige  Galaxy Bowl met geïntegreerde ledverlichting. De LED-strip ligt terug ten opzichte van de rand, je kijkt dus niet in de LED’s wat prettig is voor de ogen. De hoge kwaliteit van de LED-strip met maar liefst 5.100 lumen is de basis voor een goede en mooie indirecte verlichting voor diverse ruimtes.

afgehangen rond infraroodpaneel Bowl

In kleur en of afgehangen

De Galaxy Bowl wordt standaard strak tegen het plafond gemonteerd maar voor ruimten met wat meer hoogte is vrij hangend met de optionele afhang set zeker een een zeer fraai optie. 

De Galaxy Bowl lijkt dan te zweven wat een extra dimensie geeft aan dit bijzondere ronde infrarood verwarmingspaneel met geïntegreerde verlichting.

De Galaxy Bowl wordt standaard in de witte kleur geleverd (RAL9010) maar is in nagenoeg iedere RAL te bestellen.

Voordelen van de schaalvorm

Het ronde schaal vormige infrarood paneel heeft vanuit zijn een fraaie uitstraling in ieder interieur waarbij ook de indirecte verlichting voor een verfijnde uitstraling zorgdraagt.

Maar deze vorm heeft ook voor wat betreft de infrarode stralingswarmte een bijzonder voordeel: door zijn vorm zal de warmte meer over de ruimte wegsturen en verdelen  dan een vlak paneel zodat u in een groter deel van de te verwarmen ruimte direct de positieve invloed van de infrarood straling zult ervaren.

In de figuur ziet u bijvoorbeeld wat een stralingshoek van 45 graden (100% straling) betekent in een kamer.

straling rond infraroodpaneel

de Galaxy serie

Met onze Watt Calculator bepaalt u eenvoudig, per type ruimte, het benodigd verwarmingsvermogen.

Lastig? wij adviseren u graag .
Ook voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Uitvoering

Het Galaxy Bowl infrarood verwarmingspaneel wordt standaard geleverd met een draadloze thermostaat en schakelaar zodat verwarmen en licht separaat geschakeld kunnen worden. 

badkamerverwarmingspaneel - plaats paneel
bekijk hier de foto impressie van het principe van de plaatsing en installatie

Simpele installatie

Het plafond infrarood verwarmingspaneel is gemakkelijk te plaatsen op de plaats waar verlichting hing. Hulp nodig bij de installatie? We hebben een stap-voor-stap uitleg met foto’s over de plaatsing van het paneel.

rond infraroodpaneel Galaxy Bowl
ledstrip
thermostaat infraroodpanelen 510
type Thermo 510
type Wifi
dimmer MY
draadloze lichtdimmer (opbouw)

Heerlijk warm
De Galaxy Bowl schaalvormige infraroodpanelen maken het mogelijk een ruimte te verwarmen zonder gelijk uw gehele verwarmingssystem aan te moeten zetten de bijzondere vorm misstaat in geen enkel interieur 
De Galaxy Bowl 600 is de ideale oplossing. Het paneel biedt warmte én licht en kan aangesloten worden op de bestaande stroomaansluiting zonder problemen. Dit Klasse 1 infraroodpaneel zet zeer veel vermogen om naar warmtestraling. Door de ronde-schaalvormige vorm wordt  de stralingswarmte mooi verspreid.
De verlichting en de verwarming zijn draadloos in te stellen, waardoor het paneel op iedere plek kan hangen. Gaat er iets mis? Dan heb je 12 jaar garantie op het verwarmingsproduct en 5 jaar garantie op de overige producten.

Voor meer informatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen. 

Infrarood verwarming werkt prima in de badkamer, bij de betere panelen met een oppervlakte temperatuur boven de 100 °C geeft het paneel na 10 tot 15 minuten ca. 70% van zijn totale energie in de ruimte af als stralingsenergie de overige 30% wordt via convectie aan de lucht overgedragen een rendement van 100%! Door directe straling die de infrarood badkamerverwarming afstaat ontstaat al snel een comfortabel gevoel maar dit kan alleen als ook de luchttemperatuur en de omliggende wanden, vloer en het plafond enigszins op temperatuur zijn gebracht of gehouden. Mede daarom zijn Galaxy panelen in het algemeen voorzien van een programmeerbare  zelflerende thermostaat.

476827_PR.png

voor antwoorden op uw vragen of een geheel vrijblijvende aanbieding