logo promths

Badkamer verwarming

warmte en licht in één

galaxy verwarminspaneel in badkamer

Badkamer verwarming

warmte en licht in één

galaxy verwarminspaneel in badkamer

Een badkamer moet altijd lekker warm zijn. Zeker als het buiten ijskoud is. Vloerverwarming of een radiator is dan vaak niet genoeg. Met onze Galaxy Heat & Light badkamerverwarming verwarm en verlicht je in één handomdraai de badkamer. Dit infraroodpaneel werd speciaal ontwikkeld als badkamerverwarming sluit u eenvoudig aan op het bestaande lichtpunt. De verlichting en de prettige infrarood stralingswarmte worden vervolgens, onafhankelijk van elkaar aan-uit geschakeld, wanneer u dit wenst! Simpel met de meegeleverde  draadloze thermostaat en een meegeleverde draadloze- of uw bestaande wandschakelaar.

Galaxy Heat & Light verwarmen en verlichten


"nooit meer bibberen na het badderen"

Galaxy Heat & Light producten kunnen simpel worden aangesloten op bestaande lichtpunten. Met de draadloze besturing(en) schakelt u verwarming en verlichting onafhankelijk van elkaar AAN of UIT. 

Infraroodpaneel Galaxy® Heat & Light
De ideale badkamerverwarming

Galaxy Heat & Light verwarmen en verlichten


"nooit meer bibberen na het badderen"

Galaxy Heat & Light producten kunnen simpel worden aangesloten op bestaande lichtpunten. Met de draadloze besturing(en) schakelt u verwarming en verlichting onafhankelijk van elkaar AAN of UIT. 

Infraroodpaneel Galaxy Heat & Light
De ideale badkamerverwarming

Galaxy serie

Met onze Watt Calculator bepaalt u eenvoudig, per type ruimte, het benodigd verwarmingsvermogen.

Vindt u dit lastig? wij adviseren u graag .
Ook voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

De bovenstaande video geeft inzicht in de aansluit mogelijkheden (link: uitleg pagina)

Het Galaxy infraroodpaneel badkamer verwarmingspaneel wordt standaard geleverd met een draadloze wandschakelaar en draadloze thermostaat zodat verwarmen en licht separaat geschakeld kunnen worden, maar is ook leverbaar met verlichting schakelbaar via de bestaande schakelaar.

badkamerverwarmingspaneel - plaats paneel

Simpele installatie

Dit badkamer verwarmingspaneel is gemakkelijk te plaatsen in de plaats van de bestaande 230Volt verlichting. Klik hier voor een stap-voor-stap foto impressie van een plaatsing.

stralingshoek
LED-lamp-armatuur ALU
programmeerbare thermostaat 520 infrarood paneel
Type Thermo 520
salus bediening met telefoon
type Basic Smart
smart home app en gateway infraroodsysteem besturing
type Zigbee Smart

BEHAAGLIJKE WARMTE  Als de buitentemperatuur naar het vriespunt loopt wordt de badkamertemperatuur door veel bewoners als kil ervaren. Veelal heeft dit te maken met een te krappe mogelijkheid voor de warmteafgifte. Bij toepassing van traditioneel vloerverwarming is er immers nog nauwelijks vrije vloerruimte (douche, bad, wastafelmeubel nemen een groot afgifteoppervlak in beslag), de oplossing van een extra handdoekradiator werkt ook minder goed de handdoeken isoleren immers de radiator. Een tweede reden voor een slecht verwarmde badkamer is de koppeling van het verwarmingselement met de hoofdverwarming, is de woonkamer warm genoeg dan stopt het complete systeem met verwarmen en wordt de badkamer dus ook niet verder opgewarmd.
Bij verwarmen met infrarood panelen is dan een prima oplossing maar dan moet er wel een stroom aansluiting zijn of gecreëerd worden. Vaak een lastige en kostbare exercitie.

DE OPLOSSING  Het Galaxy Heat & Light, badkamerverwarming, paneel biedt hiervoor een prima oplossing, dit paneel verzorgt namelijk zowel warmte als verlichting op de bestaande stroomaansluiting van de aanwezige badkamerverlichting.
De aansturing van de verlichting en de verwarming is draadloos en dus op iedere plek in de badkamer toepasbaar.
Basis voor de infraroodverwarming is het gepatenteerde verwarmingspaneel van Naxis New Energy Concepts uit Oostenrijk. Een klasse 1 infraroodpaneel met zeer hoge omzetting van vermogen/stroom naar warmtestraling. Door de bijzondere opbouw van het infrarood element wordt op het gehele verwarmingsproduct een unieke 12 jaar productgarantie verleend. (5 jaar op de thermostaat)

Infrarood verwarming werkt ontzettend goed in de badkamer, bij de betere panelen met een oppervlakte temperatuur boven de 100 °C geeft het paneel na 10 tot 15 minuten ca. 60% van zijn totale energie in de ruimte af als stralingsenergie de overige 40% wordt via convectie aan de lucht overgedragen een rendement van 100%! Door directe straling die de infrarood badkamerverwarming afstaat ontstaat al snel een comfortabel gevoel maar dit kan alleen als ook de luchttemperatuur en de omliggende wanden, vloer en het plafond enigszins op temperatuur zijn gebracht of gehouden. Mede daarom zijn Galaxy panelen in het algemeen voorzien van een programmeerbare  zelflerende thermostaat.

badkamerverwarming stralingspaneel

de plaat is gemonteerd en hangt netjes, het duurt ongeveer een kwartier voordat de ruimte verwarmd is

Voor meer informatie of vrijblijvende aanbieding kunt u uiteraard contact met ons opnemen. 

Hoe werkt infraroodverwarming?

Het verschil tussen convectiewarmte en infraroodverwarming. Radiatoren of vloerverwarming die aangesloten zijn op een cv-ketel, verwarmen de lucht in de ruimte. Warme lucht stijgt op, koelt vervolgens weer af en daalt weer. Hierdoor ontstaat er luchtcirculatie in de ruimte. Een infraroodpaneel straalt aan alle zijden om zich heen en zorgt ervoor dat alle massa in de ruimte wordt opgewarmd. Meubels, wanden en vloeren nemen deze straling op, krijgen een verhoogde temperatuur en geven het vervolgens weer af aan de ruimte. Binnen 10 minuten is het Galaxy infraroodpaneel  volledig opgewarmd en geeft dan ook direct de straling af. Met infraroodpanelen is het mogelijk om je gehele woning, of bepaalde ruimtes, te verwarmen zonder gas. Infraroodpanelen kan je bevestigen aan de wand of aan het plafond. Een infraroodpaneel heeft ongeveer een opwarmtijd nodig van 10 minuten. Het infraroodpaneel gaat infraroodstralingswarmte afgeven zodra het opgewarmd is tot ca. 90 – 120 °C. Deze stralingswarmte zorgt ervoor dat alle objecten in de ruimte worden opgewarmd. Dit betekent ook dat alles “lauw” gaat aanvoelen. Deze objecten geven vervolgens de warmte geleidelijk af aan de ruimte. Zo kan je met infraroodverwarming volledige ruimtes verwarmen en toepassen als hoofdverwarming.

476827_PR.png

voor antwoorden op uw vragen of een geheel vrijblijvende aanbieding