logo promths

De werking van thermostaten met TPI en Optimum start-stop functie

TPI (Time Proportional & Integral) is een zelflerend, tijdsproportioneel algoritme. TPI-regeling zorgt ervoor dat het systeem zuiniger wordt dankzij nauwkeurigere temperatuurhandhaving tijdens het regelproces en beperkt oververwarming. Dit systeem heeft als voordeel dat het energieverbruik wordt geminimaliseerd, wat aanzienlijke besparingen oplevert.

De kamertemperatuur is bovendien exact en stabiel. De RT520 biedt voor infrarood verwarming met zelfs 9 meetpunten per uur (CPH). De Salus 520 is bovendien uitgerust met de zelflerende “Optimum start-stop” functie met deze functie is de thermostaat instaat om binnen een aantal dagen de ruimte te leren kennen en te bepalen wanneer de optimale opstart tijd van de verwarming is om de doeltemperatuur tijdig te bereiken. Tevens bepaalt deze functie de optimale verwarming “stop” temperatuur.

TPI grafiek
programmeerbare thermostaat 520 infrarood paneel

De Optimum Stop-technologie van de Salus 520 thermostaat werkt volgens zijn ingeleerde verwarmingstijd, U stelt bijvoorbeeld in om de ruimtetemperatuur om 6:00 uur op 21 graden te hebben, optimum start berekent dan, op basis van zijn ingeleerde gegevens van de ruimte,  van de ruimte, dat verwarming moet starten om 4:00 uur om de ruimte op tijd op 21 graden te hebben.

De optimum stop functie doet het zelfde door op tijd te stoppen en de afkoeling zijn werk te laten doen. Nadeel hierbij is, zoals uit de grafiek blijkt, dat de ruimte eerder lineair afkoelt. De “optimum start en stop functie kunnen van elkaar onafhankelijk van elkaar worden aan/uit gezet. Hiermee kan men gemakkelijk de doeltemperatuur tot punt D vast houden

stop- start optimum thermostaat

Voor meer informatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

476827_PR.png

voor antwoorden op uw vragen of een geheel vrijblijvende aanbieding