logo promths

Systeemplafond infrarood verwarming

"inbouw stralingswarmte"

infrarood systeem plafond verwarming

Systeemplafond infrarood verwarming

"inbouw stralingswarmte"

infrarood systeem plafond verwarming

Purple Heat® infraroodpanelen zijn speciaal ontwikkeld voor alleen de toepassing in systeemplafonds, dit in tegenstelling tot de meeste andere infraroodpanelen die vaak wel geschikt zijn voor opname in het systeemplafond maar ook toepasbaar moeten zijn voor montage aan muren en plafonds.
Door deze specifieke toepassing hebben de ontwerpers aan dit infraroodpaneel een aantal unieke eigenschappen kunnen meegegeven. De panelen zijn bijzonder licht uitgevoerd zodat ze zonder aanpassing van het frame in de T-profielen te kunnen worden verwerkt. Bovendien zijn deze systeemplafond infraroodpanelen tot 12 panelen doorkoppelbaar (stekkerbaar, bij 3600 Watt aan infraroodwarmte). Door deze geïntegreerde doorkoppelbaarheid van de Purple Heat® infraroodpanelen is de montage snelheid van deze  systeemplafond verwarming uniek te noemen. De systeemplafondverwarming kan als hoofd- en bijverwarming worden ingezet in alle ruimtes met een verlaagd plafond systeem. 

Voor meer informatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen. 

infraroodpaneel systeemplafond kantoor verwarming

Purple Heat® infraroodpanelen type : Systeemplafond
Hoge efficiency en supersnelle installatie

Super lichtgewicht

Naast voordelen in de logistiek in gebouwen en bij het plaatsen van de panelen heeft een licht paneel grote voordelen bij het plaatsen in standaard krap afgehangen frames aan de constructie. De Purple Heat® panelen hebben slechts een gewicht van 3 kg en kunnen daarmee zonder extra voorzieningen in ieder standaard inlegframe worden opgenomen.

Esthetisch verantwoord

Purple Heat® infraroodpanelen zijn uitgevoerd met een super vlakke witte toplaag zodat zij als onopvallend warmte element in de plafonds kunnen worden opgenomen. Het paneel is kaderloos en ligt dus strak met de onderkant van het infrarood verwarmingselement direct op de T-profielen van het systeem plafond. Om beschadigen tijdens transport te voorkomen zijn de warmtepanelen van een gemakkelijk verwijderbare folie voorzien.

systeemplafond verwarming 01
opwarm grafiek

Ideale warmte spreiding 

Door de beperkte massa van de verwarmende infraroodplaat en de zeer goede isolatie van de achterzijde is deze zeer snel op temperatuur en zal dus ook snel overgaan tot warmteafgifte aan de te verwarmen ruimte. Dit doet het paneel grotendeels door uitstraling van de warmte in de prettig aanvoelende lange golf infraroodstraling. Deze straling is vergelijkbaar met de warmtestraling van de zon, volkomen ongevaarlijk en plezierig om ook langere tijd in te verblijven.

Het element is binnen 5 minuten op 60 °C binnen 12 minuten op een prima stralingstemperatuur van 90 °C waarna hij langzaam doorverwarmt tot zijn operationele werkingstemperatuur van ca. 110 °C. Vanwege de zeer goede isolatie van dit verwarmingspaneel blijft de achterkant van het paneel onder de 35 graden.

Supersnelle montage

Om een ruimte te verwarmen zullen meerdere panelen geplaatst moeten worden welke boven het plafond worden door gekoppeld. Om dit ook boven het frame te gemakkelijk en snel te kunnen uitvoeren zijn de panelen uitgevoerd met een universele stekkerbare Wieland aansluiting (GST18i3), dit maakt het paneel tot een supersnel installeerbaar paneel. De voordelen zijn van stekkerbare systemen komen zeker tot uiting bij de plaatsing van deze infraroodpanelen.

systeemplafond infrarood verwarming - ref bso

De infrarood plafond verwarming geeft een plezierige warmte en alleen als het nodig is

Esthetisch verantwoord met paarse signalerings LED

Purple Heat® infrarood systeemplafond panelen zijn uitgevoerd met een super vlakke witte toplaag zodat zij als onopvallend warmte element in de plafonds kunnen worden opgenomen. Om beschadigen te voorkomen tijdens het inleggen van de panelen zijn de warmtepanelen van een gemakkelijk verwijderbare folie voorzien.

Om ook te kunnen zien of de systeemplafond inbouw infraroodpanelen actueel al dan niet  verwarmen is er ook een uitvoering met een nauwelijks zichtbare signalering LED van10mm Ø aan de onderzijde beschikbaar.

sensor in paneelplafond
infraroodverwarming stekker systeem

Installatie tot 50% sneller met minder faalkosten

Na het inleggen van de panelen bestaat het bekabelen alleen nog maar uit het “stekkeren” van de Wieland bekabeling in de chassisdelen van de panelen. Er hoeft niets meer worden geknipt of gestript zodat de panelen in minder dan 5 minuten te leggen zijn. De Wieland GST18i3 koppelbekabeling wordt indien gewenst meegeleverd.  Het wordt bovendien steeds lastiger om aan goed opgeleid technisch personeel te komen. Onze stekerbare panelen zijn zo eenvoudig te koppelen, dat het makkelijk aan te leren is om hiermee te werken en dus ook prima te doen is voor de doe-het-zelver. Faalkostenkosten worden tot het uiterste beperkt, want wat kan er fout gaan: stekkers kunnen niet verkeerd om geplaatst worden.

Warmteplan infraroodverwarming systeemplafond

Het aantal benodigde panelen zal afhankelijk zijn van de (kantoor) ruimte afmeting en de warmteverliezen via omliggende constructie en ventilatie en zal dus per project moeten worden vastgesteld. Overweegt u één of meerdere ruimtes met deze infrarood systeemplafond panelen te verwarmen dan helpen wij u graag met het vinden van optimale de paneel indelingen.

Voor een globale berekening gebruikt u onze calculatie-tool of  stuur ons eenvoudig via het contact formulier een aanvraag en u ontvangt kosteloos en vrijblijvend een advies met prijsopgave.

lichtgewicht verwarmingspaneel
bediening met je telefoon

Individueel verwarmen

Groot voordeel van het verwarmen met infraroodpanelen is het individueel verwarmen van ruimten (zoneverwarming)  qua tijden maar ook qua temperatuur. Zelfs binnen één ruimte kunnen verschillende temperatuur zones worden ingesteld. Voor de besturing van de verwarmingspanelen kunt u kiezen van een simpele programmeerbare thermostaat tot complete Smart systemen die ook via PC of smart apparaat bedient kunnen worden. Met een integratie van een bewegingsmelder kunt u bijvoorbeeld geheel automatisch de temperatuur regelen en zo onnodige verwarming en kosten voorkomen.

Het verwarmingssysteem is uiteraard ook via uw eigen gebouwbeheerssysteem te bedienen.

salus slimme thermostaat

Met onze Watt Calculator bepaalt u eenvoudig, per type ruimte, het benodigd verwarmingsvermogen. Lastig? wij adviseren u graag .

Ook voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave kunt u uiteraard contact met ons opnemen. 

Zeer efficiënt infrarood stralingspaneel (klasse 1) voor zowel hoofd- als bijverwarming als “inlegpaneel” voor systeemplafonds. Het paneel is voorzien van een stekkerbare contacten en is zodoende snel op elkaar en op het stroomnet (230 V-50 Hz) aan te sluiten. Door de zeer snelle opwarming van de panelen wordt snel een optimale warmtestraling bereikt, zodoende verwarmt u alleen dan de ruimte wanneer dat voor u zinvol is, hiermee kan een aanzienlijke energiebesparing worden gerealiseerd.
Door zijn doordachte productie is dit paneel bijzonder scherp geprijsd. Het paneel is bovendien met een eigen print uniek te maken.
Met een separaat bestelbare thermostaat schakelt u het paneel automatisch in en uit zodat in de te verwarmen ruimte altijd een behaaglijke warmte heerst. De panelen zijn onderhoudsvrij en worden geleverde met een unieke product garantie van 12 jaar.
Dit infrarood verwarmingsproduct wordt geleverd in de standaard systeemplafond moduulmaat 600x600mm of 600×1200. Is bovendien stekkerbaar koppelbaar tot 16 A.

Voor meer informatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen. 

476827_PR.png

voor antwoorden op uw vragen of een geheel vrijblijvende aanbieding