logo promths

Binnen het zogenaamde elektromagnetische spectrum van stralingstypen met een indeling in golflengtes is infrarood de golflengte gelegen tussen het zichtbare rode licht en microgolven.
Infrarood is overigens een veel voorkomende stralings golflengte zo betreft 53% van alle van de zon afkomende straling een infraroodstraling.
Binnen het infrarood stralingsspectrum wordt, afhankelijk van de golflengte, onderscheid gemaakt in drie niveaus van straling zogenaamde A, B en C-straling waarbij C de langste golven voorstelt.

De golflengte van infrarode straling
Objecten die warmer zijn dan het absolute nulpunt in temperatuur ( – 276 °C) zullen altijd infraroodstraling uitzenden. De kern van de golflengte van de straling wordt simpelweg bepaald door de temperatuur van het betreffende object. Deze afhankelijkheid is vastgelegd in de wet van Wien.
In opgewarmd object zal altijd in een breder spectrum IR straling uitzenden, het is simpelweg onmogelijk alleen een specifieke IR-golflengte uit te zenden, zoals de grafiek duidelijk maakt.
Hierbij geldt dat hoe korter de golflengte is des te hoger de frequentie zal liggen en hoe hoger het energieniveau van de golf zal zijn. Onze infrarood panelen zijn afgesteld op een werkingstemperatuur van 110 °C, hierbij ontstaat een piekwaarde in straling op 7,5 µm (7.500 nm)

infrarood verwarming hoe werkt dat 04 temperatuur versus golflengte

Hoe gezond is infraroodverwarming

Zoals de grafiek helder maakt penetreert langgolvige straling veel minder in de huid dan kortgolvige, dit is logisch is want het energie niveau bij kortere golven ligt veel hoger.

Bij de door onze infraroodpanelen opgewekte straling in het C (lange golf)  gebied blijft de indringingsdiepte beperkt tot het oppervlak, dit geeft slechts een weldadig warmte gevoel, welke een trage opwarming tot gevolg heeft. Hierbij zullen de receptoren in de huid tijdig waarschuwen voor eventuele oververhitting.

Type C infraroodstralen zijn dan ook zelfs bij constant gebruik volkomen veilig voor de gezondheid.

infrarood verwarming hoe werkt dat  diepe werking
476827_PR.png

voor antwoorden op uw vragen of een geheel vrijblijvende aanbieding